ArabicEnglishFrenchGermanRomanianTurkish
Rebirthing – intutive feminine rebirth

Respiră-ți

adevărul!

fii

esența!

Nasterea… Prima suferinta sau primul extaz…

 In vremuile stravechi, nasterea era un proces natural, ce se petrecea acasa, in sanul familiei, mama fiind asistata cel mai adeasea de o moase. In ultimele decenii insa, nasterea  se petrece in spital si este desori insotita de produse chimice si  de tehnologie, preprogramata, deseori fiint nenaturala, fortata sau indusa. De aceea in secolul XXI, nasterea a devenit mai mult decat niciodata in istorie o sursa reala de traume adanci, atat pentru mama cat si pentru noul nascut.

Noii nascuti adeseori sunt adusi pe această lume de catre cadrele medicale, cu totala indiferenta  fata de sentimentele si nevoile lor. Medicii au protocoale si proceduri pe care le aplica detasati. Una dintre cele mai agresive proceduri  pentru mama si pentru noul nascut este operatia de cezariana.

Urmatoarea agresiune asupra noului nascut, este aceea de a taia prematur cordonul ombilical, prin care bebelusul inca respira, inainte ca plămânii sa fie goliti de lichidul cu care erau umpluti in pantec. Plamanii, neadaptati inca la viata extrauterina, sunt fortati si nu au suficient timp sa ajunga sa pulseze, astfel incat, prima inhalatie sa fie conforma cu timpul si ritmul de adaptare al noului nascut.  Astfel, prima respiratie  poate fi una de panică, o inhalatie ce doare, deoarece la prima respiratie tesuturile delicate, inca pline de lichid, intra in contact cu aerul pentru prima dată. 

Cei mai multi dintre noi nu se recupeaza  niciodată după acea traumă, nu respira niciodata din plin, de teama durerii.

Dupa nastere, incepe calatoria vietii, de la nou nascut la bebelus, copil, adolescent, tanar si apoi adult. In toata aceasta perioda, Noul Suflet Intrupat trece prin multe transformari fizice, psihice, emotionale si spirituale. Acestea pot fi sustinute si calauzite de diferite persoane sau situatii. Unii pot avea norocul de calauze bune, echilibrate, respectuoase si pline de iubire, dar altii, nu. 

Astfel, dupa o perioada, la maturitate, noul Om ajunge constient de faptul ca in copilarie parintii, profesorii si alte personaje ce au fost prezente, au fost limitati de istoria si povestile lor personale, transmitand ceea ce au stiut si putut din valorile sau non – valorile lor.  Ei au transmis din hartile si starile lor, dar nu au putut fi in totalitate ghizi potriviti catre o viata personala treaza, autentica si plenara, conforma cu calitatile si misiunea noului Om. Uneori, diferentele fata de ea pot fi atat de mari, iar atasamentele si dependentele fat de cele induse deja pot fi atat de puternice, incat toxicitatea campurilor create poate fi foarte distorsionata, plina de nemultumiri si agresivitati. 
Preluand proiectiile subconstientului parintilor si ale mediului, multi au  învățat să inabuseasca expresia personala pentru a-i multumi pe acestia, sufocandu-si firescul si limitându-si respirația si perspectivele. 

Inca de la o vârstă fragedă poate veni astfel lectia traumelor,  a fricilor, a lipsei de iubire, iar, atunci când ceva apare prea inspăimântător sau prea dureros, reactia fireasca ar putea fi aceea de a „ingheta” simtirea, prin oprirea respiratiei. Toate acestea ar putea avea  un efect de amortire a vietii. Trecerea prin multe situații distorsionate si tensionate, poate fi abordata cu teama, corpul, adoptand ca sistem de aparare, limitarea respiratiei, inghetarea si somatizarea traumelor si a emotiilor.

Partea buna este insa, faptul ca, toti noi, noii Oameni, așa cum am folosit respirația pentru a suprima emotiile si proteja aura personala, respirând în anumite moduri, putem accesa și readuce în conștiință acele părti negate si ascunse datorita agresivitatilor si suferintelor primite.  
Fricile, durerile vechi și resentimentele ramase din copilarie sau adolescenta, cand eram mici, dependenti  si neputinciosi, ne pot pastra încă prizonieri in astfel de tipare din subconstient. Ele ne pot tine „deraiati” de la caleaa personala, afectandu-ne viata indirect si sabotând bunele noastre intentii, prin crearea de realitati toxice sau inadecvate. 

Odată cu respirația conștientă, aceste bagaje” îngropate” pot începe să iasă la suprafață, astfel încât să poată fi vazute, observate, tratate si schimbate. Putem patrunde încet prin emotiile si trairile acumulate, experimentându-le si exprimandu-le, iar în cele din urmă, le putem elibera.

Rebirthing renastere

“Rebirthing – Renastere”, este o metoda de respiratie naturală și sigură pentru organism care ne ajută să ne conectăm cu mintea  subconstientă – casa celor mai profunde gânduri, credințe și dorințe, într-o manieră blânda și continatoare.

Ca metodă terapeutică, “Rebirthing – Renaștere”, este un sistem complet ce ofera unelte si procedee de vindecare, aliniere si acordare cu adevarata Esenta si contine elemente de coaching, respiratie conectata si dinamica ( breathwork) si elemente de purificare si conectare cu elementele naturale: pamant, apa, aer, foc, eter, Energie Divina. 

In cel mai semnificativ sens, “Rebirthing – Renastere”, reprezinta apoi un process continuu de transformare, care ne poate ajuta sa devenim maestri mintii si corpului personal, ghidandu-ne spre atingerea autenticitatii si astfel, a starii de echilibru, de calm profund, in  adevar, iubire, frumusete si bucurie abundenta in viata de zi cu zi.

Folosind respiratia intr-o maniera circulara, adica fara pauza intre inspiratie si expiratie, se creaza in corp un circuit de energie continua. Aceasta energie impinge bland in afara corpului emotiile negative blocate in celulele si circuitele corpului. Odata cu eliberarea, alchimizarea si  transformarea acestor emotii si cu circularea continua a energiei, cel ce respira atinge nivele mai profunde din propria fiinta. Astfel poate sa experimenteze stari profunde de bucurie, claritate si intelegere despre sine si/ sau despre anumite situatii specifice din viata sa. 

In cele din urma, dupa un process de “rebirth”, omul se simte calm, eliberat si cu o imagine mult mai clara despre realitate. Aceste  stari noi, pot conduce in final la modificarea perceptiei despre propria persoana si propria viata, la transformarea interioara de durata. Alaturi si de o rejuvenare, energizare si revigorare adusa de energia / prana addusa in corp.

Respiratia “Rebirthing” este profund vindecatoare la nivel fizic, spiritual, psihologic si emotional si care, combinata cu o maniera pozitiva de gandire prin folosirea afirmatiilor si a altor unelte creative, este o cale excelenta spre neuroplasie, reprogramare de ADN si auto-recreare intr-o noua fiinta. 

Gentila, placuta si in acelasi timp puternica si dinamica, aceasta cale „trezeste” potentialul si  invata omul sa traiasca in echilibru si armonie in  relatia cu Sinele si si cu mediul inconjurator.

Aceasta metoda nu este atasata nici unei religii desineste profund spirituala. Sistemul de credinte care sta la baza, este capacitatea personala de a lua decizii asumate in contextul realitatii personale si a propriei calatorii spre adevaratul Destin si Fericire. Astfel se constientizeaza si se incurajeaza gandirea individuala si asumarea responsabilitatii pentru creatia vietii personale. Se poate capata astfel o  intelegere holistica despre abilitatea si capacitatea omului  de a co-crea constient realitatea vietii cotidiene, intr-un mod benefic in spiritul  Binelui Cel Mai Inalt!

“Rebirthing”, in esenta sa, contribuie la revelarea adevaratei  puteri, inaltarea constiintei si prezentei si, combinata cu tehnioci de purificare spirituala, permite sa atingerea potentialului maxim in planurile spiritual, emotional si fizic.

REBIRTHING este o tehnica puternica de respiratie, cu radacini in Pranayama si sistemul energetic al chakrelor, descoperita si perfectionata de Leonard Orr si Sondra Ray. Scolile fondate de ei au creat facilitatori in toata lumea.

Rebirthing este conexiunea cu acel spatiu din care esti gata sa traiesti, spatiul din care poti sa stralucesti.

Tehnica Rebirthing cuprinde trei aspecte: psihologie spirituala, purificare practica spirituala si breathwork. Deci Breathwork este o unealta de vindecare si transformare in cadrul tehnicii Rebirthing. 

Psihologia spirituala este legata de citirea si recunoasterea tiparelor si programelor din subconstient. 

Practicile de purificare spirituala contin conecatrea si echilibrarea elementelor de apa, aer, foc, pamanat prin tehnici legate de natura.

Breathowrk este tehnica de activare a pulsului vietii prin respiratie, constientizarea si mentinerea acestuia in viata de zi cu zi si este doar una dintre cele 3 componente/ unelte folosite in Rebirthing. 

Un proces de Rebirting are o durata de timp mai lunga si trece prin diferite stadii, grupate in 6 teme principale. Fiecare tema poatae fi abordata intensiv in cursul unei saptamani, urmate de 3 saptamani de „digerare” si integrare.  cele5 teme sunt:              

1) Minciuna Personala, 

2) Viata intrauterina si Nasterea, 

3) Copilaria, 

4) Adolescenta si trecerea spre viata adulta,

5) Echilibrul Interior, 

6) Relatia cu Abundenta si Prosperitatea,  

La finalul acestei perioade, resetarea mentala, gradul de puritate al corpului, alinierea cu Sufletul si structura noua a ADN-ului vor vibra la frcvente noi, coerente si mult mai inalte.

O sesiune de Breathwork este binevenita si ea si poate avea o actiune si o urmare punctuala, in functie de intentia adusa in sesiune. Aceasta metoda de respiratie circulara aduce echilibru si vindecare  la nivel profund, deschizand narile, caile respiratorii si plamanii, activand inima si sistemul endocrin.  Respiratia libera si profunda, activand corpul, furnizeaza energie noua fiecarei celule vii,

Breathwork se refera la toate tehnicile de respiratie, moderne sau stravechi, prin nas sau gura si care folosesc orice parte a mecanismului nostru respirator, pentru atingerea diferitelor stari de constiinta. Folosite de majoritatea culturilor in feluri diferite, are ca scop si aprofundarea experientelor spirituale.

“Nu ai un suflet; Esti Suflet. Ai un corp.” – C.S Lewis
Vei respira constient, ghidat(a) cu blindete pe drumul tău de vindecare de Alina Cosette, o ființă trezită, care lucrează constant la mentinerea și impartasirea coerenței și alinierii dintre Trup, Minte și Suflet.
Sesiunile de “Rebirthing” incep de obicei cu o conversație între facilitatoare și cel ce va respira. Sedința de coaching face parte din psihologia spirituală și poate avea diferite teme, dupa cum am mentionat mai sus,  de la nastere, copilul interior, adolescența, traume majore din viață, relații personale, prosperitate sau altele.
A doua parte a sesiunii este partea de respiratie  (breathwork), descrisă mai sus. Nu sunt necesare obiecte ajutătoare, metoda fiind una naturală. Aceasta este partea de implementare a reprogramarilor (reiesite ca fiind benefice in timpul partii de  coaching) a autovindecarii, procesul fiind asistat, sustinut și ghidat de facilitatoare. 
Cel ce respiră va fi ghidat spre atingerea ritmului de respirație conectata dinamică ce se poate  realiza prin nas sau gură. Respirația va dura aproximativ o ora. Acest ritm genereaza  o curgere a energiei în corp, aceasta putand curăța tensiuni sau bolcaje din sistem, dupa cum am descris pe prima pagina. 

Forma subtilă a energiei vibrante imbibă intregul corp și asigura cantitatea de energie necesara  eliminării încărcăturii negative din memoria celulară a corpului – cea care înmagazinează toate experiențele pe care cel ce respiră le-a acumulat de-a lungul vieții și, de multe ori, chiar înainte de naștere.
Odată ce persoana care respiră se predă respiratiei, se realizează o schimbare a stării de constiință și se accesează un nivel nou, mai vibrant, din care i se va permite să “vada” ceva semnificativ despre viața sa, aliniat cu intentia pusa la incput sau cu tema sesiunii. 
Poti spune că este ca și cum ai privi un film despre viața ta dintr-o perspectivă nouă sau pur și simplu începi să știi sau să simți ceva nou, obții claritate sau te conectezi cu Divinul din tine.
Fiecare persoană are un proces personal și fiecare “Rebirthing” este diferit.
Cand ciclul de respiratie dinamica si conectata se completeaza, facilitatoarea ghidează inspre integrarea lucrurilor revelate pentru câteva minute și, apoi, cu tihna, catre  evaluarea experientei.
La finalul sesiunii se poate împărtăsi experiența cu facilitatoarea și/ sau cu grupul (in cazul sesiunilor de grup).
Facilitatoarea poate oferi celui care respiră o tema de lucru sau alte exerciții care să-l ajute să mențină continuarea procesului și sustinerea rezultatelor în timp, dupa incheierea sesiunii.

Suflet drag, creatoar si intuitiv, alatura-te pentru o calatorie exploratorie unica. Vino sa-ti reamintesti cine esti si sa te reconectezi cu esenta ta divina.
Vino sa-ti revigorezi energia si sa retrezesti potentialul finite tale.
Timp de 4 zile, intr-un loc magic, in mijlocul muntilor si al padurii, inviorata de apa pura a izvoarelor, vei respira renasterea ta.